Juhtkiri: Pihl rapib politseid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik maanteel kiirust mõõtmas..
Politseinik maanteel kiirust mõõtmas.. Foto: Liis Treimann.

Siseminister Jüri Pihl saatis politseipeadirektorile Raivo Küüdile kirja, kus esines avaldusega, et liikluspolitsei on jätkuvalt orienteeritud karistuse määramisele. Ministrile teeb pahameelt, et politsei mõõdab kiirust seal, kus tõenäolisem trahvi teha ning seetõttu jõutakse vähem maanteedele, kus lubatud sõidukiirus suur ja seetõttu ka õnnetused rängemad. 

Pihl on kahtlemata õigel teel, kui pitsitab politseid ja nõuab neilt, et liikluspolitsei esmane eesmärk on vähendada liikluses hukkunute ja vigastatute arvu, mitte ajada taga protokollide hulka.

Teise huvitava asjana tõi minister välja selle, et politseinike praktika karistuste määramisel on väga erinev ning samuti ei nähtu, et politseinikud arvestaksid kergendavate asjaoludega - näiteks kahetsus või süü tunnistamine.

Ka liiklusjurist Indrek Sirk tõi välja, et karistuste põhjendamine on politsei üks nõrgemaid külgi. Politseinik peab arvestama asjaoluga, et talle on antud õigus karistada ja ta ei saa seda teha hoolikalt läbi kaalumata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles