Marvet: Eestil jagub väikseid edulugusid

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eestil on mitmeid väikseid edulugusid, millega me saame vastavates valdkondades edukalt silma paista, kommenteeris IT-asjatundja Peeter Marvet kolumnist Enn Soosaare ideed Eestile uue eduloo leidmisest. 


Marveti sõnul oleme me tuntud ja austatud konkreetsetes niššides - näiteks seostatakse Eestiga Skype'i ja küberturvalisust, aga ka mitmed e-riigi aspektid on maailmas väga eesrindlikud.

Tema sõnul on meil palju partikulaarsusi, mis moodustavad kokku terviku, samas vajab igaüks neist erinevat lähenemist ja maailmale turundamise strateegiat. Marveti väitel on kõike seda raske ka  mõõdikutega mõõta ning pingeritta seada.

«Kui kirjutad küberrünnetest, ei saa läbi Eestit mainimata,» tõi ta näite meie läbimurdest. Tema sõnul on siiski nii seal kui muudes valdkondades arenguruumi. Piltlikult öeldes on Eesti Marveti väitel staatuses, et kui kirjutatakse küberturvalisusest, küsitakse meie esindajalt tsitaati, kuid me pole veel staatuses, kus meil palutakse ise sel teemal artikleid kirjutada.

Teisalt meenutas Marvet juhtumit, kus Ameerika võttegrupp oli Eestis käies üllatunud, kui avastas, kuivõrd lihtne on meie e-maksuameti kasutamine: Eestis piisab paarist minutist, USAs aga on vaja sageli palgata lausa maksukonsultant.

Kolumnist Enn Soosaar tegi neljapäevases Postimehes ettepaneku, et Eesti võiks valida välja ja ellu viia ühe saavutuse, mis võimaldaks meil positiivselt euroliidus silma paista. See võiks olla mõõdetav saavutus, mille üle oleksime uhked ja kus meid saaks ikka ja jälle eeskujuks tuua.

Muuhulgas kutsus Postimees.ee seepeale oma lugejaid arvamust avaldama, mis võiks see saavutus olla. Lugejate arvamusi saab lugeda ja ise kommenteerida siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles