Repliik: hirm suurte majade ees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Tallinnas on nii tavaline, et inimesed ei soovi oma kodu vahetusse lähedusse uusi maju. Eriti siis, kui ahnete arendajate soovil kipub tulevane hoone suureks mürakaks kasvama. Põhjus ikka selles, et uusehitus varjab päikesevalgust ja ilusat vaadet, niigi kitsastele tänavatele lisandub täiendavaid autosid ning üldse läheb elamine hullemaks.

Uute majade vastu oma pahameelt avaldavatele inimestele tahaks öelda, et ärgu unustagu, kus nad elavad. Tallinn on Eesti mõistes ikkagi suurlinn, kus majad peavadki üksteisele võimalikult lähedal seisma. Eriti kesklinnas, sest maa on seal kallis. Samasugune olukord valitseb nii Helsingis, Stockholmis, Riias või ükskõik millises teises metropolis. Miks Tallinn peaks siis teistmoodi välja nägema?

Kurjast on muidugi see, kui ahned kinnisvaraarendajad tahavad väevõimuga tohutuid kortermaju pressida Nõmme, Pirita või Merivälja eramajade vahele. Niisugune asi ei lähe mitte ning selliste sigaduste vastu peavad linnakodanikud kindlasti protestima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles