IRL: alguses uurigu VEB fondi Riigikontroll

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva
Kaia Iva Foto: Elmo Riig / Sakala

IRL ei välista mitmeid koalitsioonikaaslase Reformierakonnaga seotud isikuid puudutava VEB fondi uurimiseks riigikogu uurimiskomisjoni loomist, kuid leiab, et hetkel teada olevate andmete põhjal tundub mõistlik, et asjaolusid uuriks Riigikontroll, leiab erakonna riigikogu fraktsiooni juht Kaia Iva.

Riigiprokuratuur on öelnud, et võltsimise kahtlust ei saa välistada. Kuna küsimuse all on Eesti Panga maine, on selguse saamine hädavajalik ja kasutada tuleb kõiki võimalusi selle tegemiseks. On selge, et täie selguse saamiseks on vaja võtta ka täiendavaid selgitusi asjaosalistelt.

Riigikogu eelarve kontrolli komisjon peaks Riigikontrollile tegema ettepaneku VEB fondiga seonduva uurimiseks. Riigikontroll on pädev ja piisava ressursiga amet niivõrd mahuka uurimise läbiviimiseks.

Riigiprokuratuur teatas eelmisel nädalal, et näeb Eesti Panga tegevuses seoses VEB fondiga kuriteo tunnuseid, kuid ei saa aegumise tõttu seda uurima asuda. Riigi peaprokurör Norman Aas soovitas VEB fondis toimunu uurimiseks kolme teed - moodustada riigikogu uurimiskomisjon, saata sinna taas Riigikontroll või lasta Eesti Pangale tõde välja selgitada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles