Urmas Reinsalu: Savisaar valitseks Eestit Valgevene stiilis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Andres Haabu

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Urmas Reinsalu leiab, et kui tõepoolest hakkaks Eestit juhtima Edgar Savisaar, ootaks meid ees populism, rahvuste vastandamine ja majanduskasvu blokeeriv poliitika.

Asjad õigesse perspektiivi asetades on Edgar Savisaare avaldus täiesti absurdne.

Kui Edgar Savisaar rakendaks Eesti riigis samasugust poliitikat, nagu ta on Tallinnas praktiseerinud, hakataks Eesti riiki ülesse ehitama Valgevene stiilis.

Sarnaselt Tallinnale looks Savisaar üleriigilise propagandatelevisiooni ja riiklikud ajalehed, asutaks oma politsei, tasalülitaks õiguskaitseasutused. Riigi poliitika tegemisel ei lähtuks ta Eesti rahvuslikest huvidest, vaid teeks riigi poliitikat koos Vene saatkonnaga, nagu ta hetkel Kõlvarti kaudu Tallinnas teeb.

Savisaare poliitika põhiolemus on haridusuuenduste blokeerimine ja maksukoormuse kasv. Haridusuuenduste ja hariduse kvaliteeti mittepanustamine, võlakoormuse kasvatamine ning maksukoormuse tõus on kindel retsept selleks, et Eesti inimeste sissetulekud ei kasvaks ja et Eesti majandus jääks paigalseisu.

Nagu näeme Tallinnas, on tema poliitika põhinenud populistlikel sotsiaalprojektidel ja rahvuste vastandamisel. See, koos majanduskasvu blokeeriva poliitikaga, on riigi jätkusuutlikkuse koha pealt hävitav. Savisaarel on õigus aga selles, et muutusi on vaja. Muutusi on vaja Tallinnas.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar teatas laupäeval erakonna volikogu istungil, et Keskerakond on selges vastasseisus valitsusparteidega ning tahab teha Eestiga sama, mida on teinud Tallinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles