Kompromissitu streigijuht

Anneli Ammas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kork
Andres Kork Foto: Mihkel Maripuu

Kas arstid ja osa õdesid hakkaks esmaspäeval streikima, kui arstide liitu ei juhiks kompromissitu Andres Kork? Kindlasti on juhi osa tülis oluline, aga kõrgelt ja kaua haritud arstid ei laseks end ainult ägeda jutuga barrikaadidele vedada. Kui on otsustatud streikida, ju siis on süsteemis midagi nihu.

Viimasel hetkel on  meditsiinitöötajaile lubatud 6,6-protsendilist palgatõusu. Loota, et Kork nii väikese pakkumise vastu võtaks, ei maksa. «Ta on otsustes ja mõtetes jäik,» iseloomustas üks kolleeg. «Ja kui temaga tüli tekib, on see vaen elu lõpuni.» Sotsiaalminister Hanno Pevkuril tuleb ilmselt teine kirurg otsida, kui peaks olema vaja magu või kaksteistsõrmiksoolt lõigata.

Kork hoiatab, et streik võib kesta nädalaid. Õnneks ei juhi ta arstide liitu üksi ning jääb loota, et mõne päevaga on haiglates nii suur segadus tekitatud, et streikijad on valmis kompromissideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles