Josef Fritzli süü äratundmine

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Josef Fritzl eile kohtusaali sisenemas.
Josef Fritzl eile kohtusaali sisenemas. Foto: AFP / Scanpix

Austrias sel nädalal kiires tempos ja suuremalt jaolt suletud uste taga ellu viidud «sajandi protsessil» määrati intsestiisaks ja keldrikoletiseks ristitud Josef Fritzlile oodatult rangeim võimalik karistus.


Omaenda lihase tütre pikkadeks aastateks umbsesse keldrisse vangistanud ja talle seal seitse last sigitanud monstrum, kes psühhiaatri sõnutsi oli «vägistajaks sündinud» ning vajab ravi ka vangistuses, murdus kaitsja sõnul lõpuks ka ise raske koorma all, ehkki kaameratele ta seda välja ei näidanud.



Esiti oma nägu kiivalt suure sinise mapi kaante taha varjanud ja mõnes küsimuses vastu punninud kohtualune oli lõpuks vana ja väsinud mees, kes võttis vastuvaidlematult omaks kõik, mis talle süüks pandi – kaasa arvatud hoolimatusest toime pandud imikumõrva ja vägistatud tütre orjastamise – ning tunnistas, et ta kahetseb tehtut «kogu südamest».



Ohvri ootamatu ilmumine kohtusaali oli väidetavalt see, mis sundis halba isa viimaks ka iseendale tunnistama seda, mida ta ehk varem endale tunnistada ei tahtnud – et ta oli teinud tütrele haiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles