Voldemar Kolga: homovanemad on piisavalt intelligentsed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühholoog Voldemar Kolga
Psühholoog Voldemar Kolga Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Psühholoog Voldemar Kolga leiab Postimehe arvamusportaalis, et kui lapsel on tavapärase asemel kodus kaks isa, ei tähenda see veel, et nad hakkavad lapse maailmapilti kallutama.

Leian, et justiitsministeerium on välja pakkunud tasakaalustatud seaduseelnõu. Meie ühiskond vajab kompromisse, me ei vaja sõda erinevate poolte vahel, vaid teineteise mõistmist.

See oleks hea näide win-win strateegiast, kus võidavad kõik. Võitjad on muidugi lapsed, kes satuvad heasse keskkonda, kus pakutakse häid arenguvõimulisi.

Samuti arvan, et samasoolised lapsevanemad on piisavalt intelligentsed, et kasvatada häid ja kõlbelisi lapsi. Ei ole mingit alust arvata, et nad hakkavad peale suruma lastele oma kallutatud maailmapilti.

Arukas inimene ei istu teisele pähe, vaid annab võimaluse tal endal kujundada meeldiv identiteet. Pealegi elame ajastul, kus ka igalt «tavalisel» inimesel on palju minasid, näiteks Eestis ollakse eestlane, Soomes soomlane.

Nii on inimestel erinevaid arusaamu naiseks ja meheks olemisest. Elame ajal, kus püsiväärtusi on raske leida, kuna kõik voolab ja ollakse muutustes.

Postimehe arvamusportaal küsib asjatundjate arvamusi, millistel tingimustel peaks lubama Eestis samasoolistel lapsendada - kas üldse mitte või leebemalt kui justiitsministeerium pakub või on piir just õiges kohas. Ministeerium käis nimelt välja idee lubada samasoolistel paaridel lapsendada juhul, kui nad on astunud registreeritud koosellu ning tegu on neist ühe järeltulijaga. Seda aga vaid siis, kui partneri lapsel ei ole teist vanemat või on teiselt vanemalt hooldusõigus täielikult ära võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles