Sven Rondik: iga õpetaja palk olgu avalik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Rondik
Sven Rondik Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti haridustöötajate liidu juhatuse esimees Sven Rondik toetab haridusminister Jaak Aaviksoo mõtet, et kõigi õpetajate palgad võiksid olla avalikud.

Minu arvates kui inimene on saanud oma ausalt tehtud töö eest tasu, siis ei peaks tal olema midagi selle vastu, et saadud töötasu on avalikult teada. Seega salastatud töötasu ei peaks üldse olema ühelgi pedagoogil. Miks seda vaja on? Seni on kooliõpetajatele atesteerimisel omistatud töötasu alammäärad (neli) olnud üleriigiliselt kehtestatud ja seega taolisi küsimusi pole praktikas olnud. Neid küsimusi ei peaks ka edaspidi tulema.

Haridusminister Jaak Aaviksoo käis reedesel pressikonverentsil välja mõtte, et õpetajate palgad võiksid jääda ka pärast praeguste palgaastmete kaotamist avalikuks. Tema nägemuses võiks kõikide inimeste palgad Eestimaal olla avalikud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles