Aaviksoo: haridus vajab otsuseid, mitte uusi uuringuid

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Jaak Aaviksoo käis välja mõtte, et mitte ainult riigiametnike, vaid kõigi inimeste palgad võiksid olla Eestis avalikud. «Üldse võiks kõik palgad avalikud olla. Ma muidugi tean, et ei ole selles küsimuses enamuses ei parlamendis ega erakonnas.»
Haridusminister Jaak Aaviksoo käis välja mõtte, et mitte ainult riigiametnike, vaid kõigi inimeste palgad võiksid olla Eestis avalikud. «Üldse võiks kõik palgad avalikud olla. Ma muidugi tean, et ei ole selles küsimuses enamuses ei parlamendis ega erakonnas.» Foto: Peeter Langovits

Haridusminister Jaak Aaviksoo ütles täna IRLi hariduskonverentsil Tallinna Tehnikaülikoolis, et Eesti hariduses peaks tegema rohkem otsuseid ning vähem uuringuid.

«Meil ei ole puudus teaduslikest uuringutest, spetsialistidest ja nende soovitustest. Kes koostasid haridusstrateegia, olid haridusvaldkonna spetsialistid,» rääkis Aaviksoo.

«Mida ei ole, on otsused. Otsustest on puudus, oskusest otsusteni jõuda. Seepärast arvan, et nagu ikka elus, tuleb teha valikuid ja leida prioriteete,» leidis ta.

«Täna ei ole aeg kutsuda üles esmatähtsa asjana rohkem asja uurima ja selle varjus rahulikult otsuseid edasi lükata – vähemalt seni kaua, kui uurijad tulemuseni jõuavad. Otsuseid on vaja.»

Tema sõnul on oluline küsimus, kuidas jõuda otsuseni. «Kuidas seda teha, et pärast otsustamist tekiks suurem kindlustunne, et see konsensus oleks piisav. Et need otsused viidaks ellu, mitte ei jääks otsusteks paberil.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles