Vene Teatri päästja

Heili Sibrits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marat Gatsalov
Marat Gatsalov Foto: Mats Õun

Eelmise aasta võimsaima teatrielamuse sain Viinistul Marat Gatsalovi lavastusest «Tühermaa». Peaaegu pimedal laval kohtusid töötu keskealise mehe ja Rooma leegionäri argihetked. Kumb oli päris, kas Margus Prangeli mängitav mees oli tõesti Caesari sõdur või naise kulul elav kelm, see jäi publiku otsustada.

Kuid kindel on, et 34-aastane Gatsalov on võimsa käekirjaga lavastaja, kelle tööd rikastavad vene ja üsna pea ka eesti teatrit – augustist saab Gatsalovist Vene Teatri kunstiline juht.

Teatri nõukogu soov kutsuda festivalidel pärjatud lavastaja Eestisse põhjustas Vene Teatris skandaali – teatrijuht Svetlana Jantšek välistas koostöö, pidades Gatsalovi palka (2400 eurot netos) liiga suureks. Seepeale vabastas nõukogu Jantšeki ametist ja uueks juhiks valiti senine kultuuriministeeriumi teatrinõunik Tõnu Lensment.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles