Juhtkiri: loodetavasti säilib valvsus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO.
NATO. Foto: SCANPIX

Ükskõik, kui paksu Venemaale jätkuvalt pahane olemise ning Gruusia ja Ukraina pürgimuste innuka toetamise soustiga eile Brüsselist NATO välisministrite kohtumiselt tulnud teadet ka söödavamaks ei muudeta, on selle sisu siiski kibe. Allianss pööras ümber oma augustisõjast ja sellele järgnenud Moskva-poolsest udutamisest tingitud otsuse külmutada NATO-Vene Nõukogu tegevus. Ilma, et venelased oleksid selle õppetunni mõjul vahepeal käitumist märkimisväärselt korrigeerinud.

Jah, ilmselt on seda foorumit Moskvaga suhtlemiseks tõesti vaja. Nii Gruusia kui ka NATO-le ülitähtsa Afganistani pärast. Targem annab mõistuse piirides järele. Iseasi, mis järeldused teeb sellest Venemaa? Kas nemad ei näe siin mitte järjekordset kohta, kus nad lääne paika panid ja alistasid?

Loodetavasti pole ükski NATO riik päriselt unustanud Venemaa alles hiljuti väga veriselt ilmnenud tegelikku palet. Ja vaatab ka hoolimata suhtluse taasavamisest Moskva poole märksa valvsama ja ootamatusteks valmistunuma pilguga kui aasta eest samal ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles