Rein Taagepera: Lukas unustas teadlastega suhelda

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taagepera
Rein Taagepera Foto: Kristjan Teedema

Tartu Ülikooli politoloog Rein Taagepera pidas üllatavaks, et kuigi ta on viimastel kuudel mitmel korral kohtunud äsja riigikogu valimise reformi ettepaneku teinud Tõnis Lukasega, pole viimane kordagi uuendusest temaga rääkinud.

«Nagu Postimehe artiklis mainitud, tegime 2004. aastal Tartu Ülikooli politoloogidega ekspertiisi ära ja see võiks olla lähtealus konsultatsiooniks ekspertidega, enne kui tullakse välja seadusettepanekutega,» leidis Taagepera.

«Tõnis Lukas on kena inimene ja olen temaga viimastel kuudel korduvalt kohtunud, ent valimisseadusest pole ta juttu teinud,» märkis Taagepera.

Ta tõi poliitikute lähenemise ilmestamiseks paralleeli mandri ja Saaremaa vahele plaanitava püsiühenduse loomisega. «Ei tea, kas Virtsu sild kord kah niimoodi riigikokku jõuab, et riigikogus teevad juristid-humanitaarid ettepaneku ja seejärel on ajaleht esimene, kel tuleb mõttesse küsida inseneride arvamust.»

Postimees kirjutas üle-eile, et Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv siseopositsiooniline aseesimees Tõnis Lukas soovib muuta riigikogu valimistel avatuks erakondade üleriigilised nimekirjad, mis tähendaks, et väga väikese häälte arvuga kandidaadid tänu parteide järjestatud nimekirjadele parlamenti enam ei pääseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles