Platini heitlus arvutitega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michel Platini
Michel Platini Foto: AFP/SCANPIX

Viis kohtunikku näevad kõike. Nii lausus Euroopa jalgpalliliidu president Michel Platini (57) enesekindlalt päev enne mängu Inglismaa ja Ukraina vahel, kus sündis tänavuse EMi suurim skandaal: väravatagune viies kohtunik jättis lugemata ukrainlaste tabamuse.


Viktor Kassai juhendatud vilemeeste brigaad saadeti alagrupimängude järel küll karistuseks koju, kuid nõuded väravajoonetehnoloogia kasutuselevõtuks kõlavad aina häälekamalt. Häbisse jäänud Platini puikleb jätkuvalt vastu, peljates enda sõnul, et siis tahetakse peagi ka kõige muu videolindilt üle vaatamist.

Praegusest veel mõjuvõimsamat, rahvusvahelise jalgpalliliidu presidendi kohta ihalev prantslane ei saa endale aga liigset jäikust lubada. Jalgpalli jaoks sobivaid süsteeme katsetatakse ning võimalik, et mikrokiibid mõistavad väravajoonel õigust juba detsembris Jaapanis toimuval klubide MMil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles