Lugeja kirjutab valitsejatele: kas teil häbi ka on?

, üliõpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Leedu
Allar Leedu Foto: Erakogu

Valija ja kodanikuna tekib päevauudiseid jälgides palju küsimusi. Miks on meie riik sellises seisus nagu ta on? Milliseid möödalaskmisi on tehtud, et Eesti on nii põhjas nagu ta parasjagu on? Kes julgeb kogu toimuva eest vastutada? Kes PEAKS vastutama?


Aga... Lisaks kõigele sellele vaevab paljusid ka üks isemoodi küsimus. Nimelt, kuidas kommenteerivad Toompea ja all-linna rahvaesindajad oma viimase aja käitumist avalikkuse ees?

Kui väikesed lapsed kogemata pükse märgavad, püüavad nad seda varjata, mitte ei lähe sellega eputama. Kriminaalse taustaga inimesed ei eputa tavaliselt oma minevikuga. Ka rumalad inimesed hoiavad end pigem tagaplaanil, kui et kõigile oma lollust demonstreerivad.

Mis toimub aga riigikogus, valitsuses ja Tallinna linnavalitsuses? Viimastel nädalatel on poliitikud avalikkuse ees näidanud üles käitumist, mida võiks eeldada komöödiatest, tsirkuse etendustest või ajaloost meenuvatelt vanaaegsetelt laatadelt.

Lihtsa inimesena ei mahu mulle isiklikult pähe, kuidas rahvaesindajad julgevad oma rahva seas veel liikuda, kui õhtustest uudistest on nähtud seda, mis toimub ühel riigikogu istungil? Või mis toimub Tallinna linnavalitsuses? Mõttetud küsimused, äärmiselt pikkade venitamistaktikate demonstreerimine, tsirkuslik käitumine. Kohati tekib tunne, nagu oleks asutustes lahtiste uste päevad või lasteaia ekskursioonid. Töö tegemisest ei paista kuskil jälgegi. Ja seda kõike olukorras, kus riik vajaks tarkade ja usaldusväärsete poliitikute kaineid päid, mis meid kõige hullemast päästa võiks. Ratsionaalset käitumist.

Majanduslanguse ajastul tekitab lisaks emotsionaalsele tülgastusele erilist trotsi ka olukord, kus maksumaksja, lihtne tööinimene võitleb normaalse elu eest. Ta on sunnitud kokku hoidma ja kiristab hambaid tõusvate maksude ning aina langevate soodustuste pärast, samas kui rahvasaadikutest klounid teevad tsirkust nagu poleks miskit hullu toimumas.

Niisiis, auväärt rahvateenrid, palun katsuge oma valijate ees natukenegi viisakamalt ja täiskasvanulikumalt käituda. Katsuge avalikku valetamist kärpida võrdeliselt tänavuse eelarvega ja mõelge hästi järele kas Teie koht on ikka poliitikas või mitte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles