Kultuuripealinna rahamured

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti riigi ja Tallinna linna kirjutatud Euroopa kultuuripealinna taotlus sisaldab plaani 575 miljoni krooni kasutamiseks. Tallinna kerkiksid uued kultuuriasutused ja 2011. aastal toimuks Eesti pealinnas tohutult kultuuriüritusi.


Tegelikkus muidugi nii roosiline pole. Mullu ja tänavu pidi linn algse plaani kohaselt eraldama 62 miljonit krooni, kuid praegu on otsustatud anda 43 miljonit. Riigi rahaeralduseks loodeti algul 44 miljonit krooni, kuid tegelikult on tulnud 14,5 miljonit. Arvestades viimase aja kärpeplaane nii riigis kui ka pealinnas, on vähetõenäoline, et järgmise kahe aastaga leiab linn oma eelarvest algselt plaanitud 180 miljonit krooni ning riik 139 miljonit krooni.



Ka Tallinna väisanud kultuuripealinna valimise komisjoni juht Robert Scott tunnistas, et praeguses majandusseisus on ürituste kokkutõmbamine paratamatu. Samas on aga veelgi olulisem, et ägedalt kraaklevad riik ja linn teeksid kultuuripealinna ürituste õnnestumiseks head koostööd ning aastal 2011 oleks Tallinn Euroopa kultuuripealinna vääriline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles