Repliik: suu laulab, süda muretseb?

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: .

Niisiis, mitte just eriti suure üllatusena saab tänasest Postimehest lugeda, et riigikogu koor tõepoolest «Laululahingusse» ära valiti. Omajagu intrigeeriv on rahvasaadikute osalemine kindlasti – mida enamat üks meelelahutussaade tahta võib.


Küllap leidub nüüd irvhambaid, kes soovitavad hakata juba Singer-Vingeri «Raha häält» või «Nukitsamehe» rahalaulu harjutama, aga ka neid, kelle arvates on laulev riigikogulane igati rahvalähedane nähtus.



Siinkirjutaja meelest võiks tipp-poliitik pigem kuskil mujal silma paista, kui telesaadetes tingeltanglit tehes. Ses osas, mida koosseis edasi, ollakse riigikogus aga järjest võimekamad. Mine tea, ehk seatakse järgmistel valimistel lavasarm ja lauluhääl koguni eeltingimuseks – vastasel korral ära erakonna esikümnest unista!



2007. aastal tõdes riigikogulane Urmas Reinsalu Postimehes, et parlament on minetanud ühiskondliku diskussiooni mõttes keskse koha ja see tuleb tagasi saada: «Riigikogu peab tekitama ühiskonnas toimuvale resonantsi ja seda peegeldama.»



Laulukooris teadupärast fraktsioone ei ole, häälerühmi parteiliselt ei jaotata ja üksmeel on läbilöögi eeldus. Ehk ongi nüüd lahendus käes?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles