Sooneutraalsus tuuakse väitlustandrile

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed lasteaias.
Lapsed lasteaias. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Ülikooli teadlased Kadri Aavik ja Triin Roosalu asuvad sel kolmapäeval Postimehe arvamusportaali online-väitluses kaitsma seisukohta, et lapsi tuleb kasvatada sooneutraalselt.

Neile oponeerib Eesti Väitlusseltsi noortest sõnavõluritest koosnev võistkond.

Väitlus algab kolmapäeval kell 10 mõlema poole avasõnade avaldamisega. Sellele järgneb kella 12st online-intervjuu laadne ristküsitlus, mis peaks olema väitluse kõige põnevam osa. Osapooled saavad seal küsida teineteiselt reaalajas küsimusi, samuti on koht lugejate saadetud küsimustele. Küsimusi võib esitada juba selle loo kommentaariumisse. Oma seisukohad võtab kumbki osapool kokku lõppsõnas.

Debatti modereerib Margo Loor Eesti Väitlusseltsist.

Eelmisel nädalal käis Postimees tutvumas Rootsi pealinnas Stockholmis tegutseva täielikult sooneutraalse lasteaiaga. Külaskäigu põhjal valminud artiklid tekitasid Eesti ühiskonnas elava vastukaja, temaatilised arvamuslood ilmusid ka Postimehe arvamusportaalis. Postimehe lugejad leidsid päevagallupis valdavalt, et enda last taolisse asutusse ei paneks, kui ka võimalus tekiks.

Keskmiselt kord kuus Eesti Väitlusseltsi ja Postimees.ee korraldatavate online-väitluste eesmärk on muuta arutelu erinevatel ühiskonnas aktuaalsetel teemadel sisulisemaks ning argumenteeritumaks. Väitlusseltsi võistkond ei esinda debattides reeglina isiklikke seisukohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles