Avalda arvamust: kes on parim minister?

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilvese ja valitsuse grupipilt Kadriorus.
President Toomas Hendrik Ilvese ja valitsuse grupipilt Kadriorus. Foto: Priit Simson

Et täna saab Andrus Ansipi kolmas valitsus aastaseks, kutsub Postimehe arvamusportaal oma lugejaid üles arutlema selle üle, milline minister on oma ametis kõige paremini hakkama saanud. Palume tuua selle loo kommentaariumis välja ühe ministri nimi koos argumenteeritud põhjendusega.

Kritiseerima oleme kõik mihklid, eriti võimupoliitikuid olgu siis all-linnas või Toompeal, ja eks oleme seda juba küllaga teinud. Kiitmine on aga tavaliselt palju raskem ülesanne. Proovimegi vahelduseks seda teistpidist lähenemist. Põhjenduses võiksite ära märkida konkreetse põhjuse – teo või tunnuse –, mis just antud isiku kasuks otsutama pani. Kas hea ministri põhitunnus on teie jaoks töökus, värsked mõtted, rahvameheks olemine, oma joone hoidmine või miski muu?

Soovitame vaadata mäluvärskenduseks ka selle loo sarnaseid artikleid, kus ministrid ise välja toovad enda aasta suurimad saavutused ja ebaõnnestumised.

«Avalda arvamust» on Postimehe arvamusportaali rubriik, kus kutsutakse lugejaid lihtsalt omavahel päevakajalistel teemadel mõtteid vahetama. Eeldame lugejate vastustest viisakust nii kaaskommentaatorite kui asjaosaliste suhtes, samuti argumenteeritust ja teemas püsimist. Seega jälgivad ka moderaatorid selle loo vastuseid teravdatumalt.

Ministrite loetelu:

Peaminister – Andrus Ansip (Reformierakond)
Haridus- ja teadusminister – Jaak Aaviksoo (IRL)
Justiitsminister – Kristen Michal (Reformierakond)
Kaitseminister – Mart Laar (IRL)
Keskkonnaminister – Keit Pentus (Reformierakond)
Kultuuriminister – Rein Lang (Reformierakond)

Majandus- ja kommunikatsiooniminister – Juhan Parts (IRL)
Põllumajandusminister – Helir-Valdor Seeder (IRL)
Rahandusminister – Jürgen Ligi (Reformierakond)
Regionaalminister (avaliku halduse minister) – Siim Valmar Kiisler (IRL)
Siseminister – Ken-Marti Vaher (IRL)
Sotsiaalminister – Hanno Pevkur (Reformierakond)
Välisminister – Urmas Paet (Reformierakond)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles