Ken-Marti Vaheri saavutused: taastatud keskkriminaalpolitsei ja vähenenud piirijärjekorrad

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Ken-Marti Vaher.
Siseminister Ken-Marti Vaher. Foto: Peeter Langovits

Seoses sellega, et reedel täitub aasta Andrus Ansipi kolmanda valitsuse ametisolemisest, palus Postimehe arvamusportaal kõigil ministritel hinnata enda senist hakkamasaamist. Vastab siseminister Ken-Marti Vaher (Isamaa ja Res Publica Liit).

Mis on teie aasta suuremad saavutused? (1-3)

Siseministrina pean oluliseks, et oleme taastanud keskkriminaalpolitsei, teinud konkreetseid samme kriminaaltulu tuvastamise ja varjatud raske kuritegevuse vastase võitluse tugevdamiseks ning laiendanud kaitsepolitsei pädevust raske korruptsiooni uurimisel; loonud rohkem võimalusi ja vahendeid ennetustööks nii pääste- kui politseivaldkonnas ning kaasanud ohutussõnumite levitamisse ka erasektori; suurendanud elupäästevõimekust ja kordades toetusi vabatahtlike kaasamiseks; Eesti idapiiril edukalt käima lükanud uue piirijärjekorra infosüsteemi, mis on kaotanud pikad piirijärjekorrad.

Lisaks jõuab peagi lõpule ettevalmistustöö Euroopa Liidu IT-agentuuri käivitamiseks Tallinnas.

Mis aga suuremad ebaõnnestumised?

Kahjuks tuleb tõdeda, et vajadused on sisejulgeoleku valdkonnas suuremad kui võimalused.

Mis on olnud teie viimase aasta suurim tööalane üllatus?

Suurim üllatus on olnud see, kui vähe on riik siiani rahastanud ja panustanud sisejulgeoleku valdkonna strateegilisse juhtimisse.

Millest te ministriametis enim puudust tundnud olete?

Ministritöö nõuab isiklikult elult kompromisse, kuid võimalus elu paremuse poole suunata on igati motiveeriv.

Millise pilguga vaatate järgmisele tööaastale - kas see tuleb teie jaoks kergem ja edukam kui lõppev või pigem vastupidi? Miks?

Siseministeeriumi puhul on tegemist ka nii-öelda kriisilahendamise ministeeriumiga, kus pinget on igal ajahetkel. Ka järgmiselt aastalt ei otsi ega oota ma kergust, vaid tulemusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles