Kiisleri saavutused: Eesti 2030+ ning avaliku arvamuse toetus haldusreformile

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler
Siim Kiisler Foto: Mihkel Maripuu

Seoses sellega, et reedel täitub aasta Andrus Ansipi kolmanda valitsuse ametisolemisest, palus Postimehe arvamusportaal kõigil ministritel hinnata enda senist hakkamasaamist. Hinnangu annab regionaalminister Siim-Valmar Kiisler.

Millise hinde annate oma esimesele aastale selles valitsuses 1-5 punkti skaalal? Miks?

Olen aastate jooksul pidanud oma tööd korduvalt hindama. Las seekord teevad seda teised.

Mis on teie aasta suuremad saavutused? (1-3)

Haldusreformi osas on toimunud murrang avalikus arvamuses. Kodanikuühiskonna arendamise projektid – vabatahtliku tegevuse aasta, Kodanikuühiskonna Sihtkapitali töö jpm. Regionaaltoetusteks eraldasime mullu 65 miljonit eurot, käivitasime külapoodide ja väikesaarte programmid. Valminud on üleriigiline planeering Eesti 2030+.

Mis aga suuremad ebaõnnestumised? (1-3)

Jõulise haldusreformi läbiviimine jäi koalitsioonileppest välja.

Mis on olnud teie viimase aasta suurim tööalane üllatus?

Kuna ma pole ametis päris esimest aastat, on üllatusi ka vähemaks jäänud. Aga kodanikuühiskonna arengu eest vastutava ministrina on selle sektori võimekus ja potentsiaal viimaste aastatega küll olnud muljetavaldav.

Millest te ministriametis enim puudust tundnud olete?

Ajast koos oma viie lapsega.

Millise pilguga vaatate järgmisele tööaastale – kas see tuleb teie jaoks kergem ja edukam kui lõppev või pigem vastupidi? Miks?

Pigem raskem – kuna haldusreformi läbiviimist praegune Riigikogu ei toeta, muutuvad paljud probleemid selles vallas järjest sügavamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles