Aaviksoo saavutused: hariduskulude struktuur, kõrgharidusreform ja teadusagentuur

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Liis Treimann

Seoses sellega, et reedel täitub aasta Andrus Ansipi kolmanda valitsuse ametisolemisest, palus Postimehe arvamusportaal kõigil ministritel hinnata enda senist hakkamasaamist. Otsa teeb lahti haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo.

Millise hinde annate oma esimesele aastale selles valitsuses 1-5 punkti skaalal? Miks?

Las hindavad teised, enesetunne on rahuldav.

Mis on teie aasta suuremad saavutused? (1-3)

Läbi raskuste ja vastuseisu oleme saanud ülevaate hariduskulude struktuurist ja võimalikest allikatest hariduse tõhusamaks rahastamiseks. Kõrgharidusreformis on kokku lepitud. Edukalt on käivitunud Teadusagentuur.

Mis aga suuremad ebaõnnestumised? (1-3)

Ei õnnestunud vältida ebakonstruktiivset vastasseisu, mis päädis õpetajate streigiga. Koostöö Tallinna linnaga jätab kõvasti soovida.

Mis on olnud teie viimase aasta suurim tööalane üllatus?

Üldhariduses kulub õpetajate palgaks vaid alla 40 protsendi kuludest – muud kulud neelavad enamuse haridusrahast.

Millest te ministriametis enim puudust tundnud olete?

Ajast ja strateegilise kommunikatsiooni suutlikkusest ministeeriumis.

Millise pilguga vaatate järgmisele tööaastale – kas see tuleb teie jaoks kergem ja edukam kui lõppev või pigem vastupidi? Miks?

Ilma ümberkorraldusteta pole meie haridus jätkusuutlik ja eelseisev tööaasta saab olema pingeline. Keskne küsimus on: «Mil määral on ühiskond valmis hädavajalikeks ümberkorraldusteks haridussüsteemis?»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles