Keskerakond PR-nõust: juhime Tallinna paremini kui Reform riiki

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Indrek Sammal

Kui eile küsis Postimehe arvamusportaal PR-ekspertidelt soovitusi, mida võiks erinevad erakonnad edu hoidmiseks või kasvatamiseks teha, siis täna pärime, kas parteid on kriitikaga nõus ning kavatsevad mõne pakutud idee ka ellu viia. Järgnevalt vastab Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

Meenutuseks, suhtekorralduseksperdid leidsid, et Keskerakonna mainet aitaks tõsta juhivahetus ning see, kui Tallinnas lõpetatakse poliitika, mis mõjub vaesele valijale priiskamisena.

TAAVI PUKK: Edgar Savisaare lahkumisest poliitikast ja Keskerakonna peatsest kadumisest poliitiliselt areenilt on räägitud juba viimased 20 aastat. Keskerakonna poliitilised vastased ootavad seda samamoodi juba 20 aastat. Keskerakonnal on aga programm, mida Eesti vajab, tublid inimesed, kes viivad erakonna antud lubadusi ellu, ja lisaks on meil lojaalne toetajaskond.

On arusaadav, et aeg-ajalt tekib Eesti valijaskonnas suur ootus uue tulija järele – nii sai valitsusse Res Publica, nii saadeti Brüsselisse Indrek Tarand ja nii pannakse täna lootusi sotsidele. Keskerakonna tugevus on see, et oleme piltlikult öeldes käinud läbi tulest, veest ja vasktorudest.

Ka arvamusuuringud näitavad, et valitsusvastutuse kandmisega Tallinnas oleme hästi hakkama saanud – suudame poliitikat ellu viia nii, et valijate enamus meid jätkuvalt toetab. Seda vastupidiselt tänasele valitsuskoalitsioonile riigis.

KOMMENTEERITUD IDEED

3. Kelle ohverdamine või milline julge ideeavantüür tõstaks Keskerakonna taas opositsiooni eestkõnelejaks?

MAREK REINAAS: Keskerakonnale pole mõtet midagi soovitada. Sest Savisaar teab lahendusi nagunii kõigist paremini.

ILONA LEIB: Kuidas ka ei tahaks anda nõu ohverdada Edgar Savisaar, on selge, et see eelmainitule ei sobi. Juhivahetus oleks mõistlik PR-soovitus ennast poliitilisse blokaadi määranud erakonnale, kuid antud religioossele rühmitusele ei ole see kaine otsus jõukohane.

Keskerakonna maine parandamisele aitaks kõvasti kaasa Tallinna maksumaksjate kulul toimuvate massiivsete rahapõletusprojektide kokkutõmbamine. Väiksema sissetulekuga inimesed, kes Keskerakonna valijaskonna moodustavad, on sunnitud ise kokku hoidma ning ei saa lõpmatuseni tolereerida põhjendamatut raiskamist. Vaatajanumbrite põhjal on ilmselge, et isegi Keskerakonna valijatele ei paku Tallinna TV huvi. Massiivsed linna kulul tehtavad reklaamikampaaniad ei tee samuti elu ei Eestis ega Tallinnas paremaks. Barrikaadidel võitleva proletariaadi liini ajamine poliitikas väsitab valijaid, kes varem või hiljem jõuavad tõdemuseni, et maailm ei jagune inimesteks Edgari poolt ja tema vastu. Keskerakonda saaks päästa konstruktiivsema ja ka teistsugust maailmavaatelist arusaama aktsepteeriva poliitilise joone kujundamine.

MARI-LIIS JAKOBSON: Hetkel vast aitab inimohvritest ja avantüüridest. Keskerakonna juhatuse otsused on ka kahtlemata teadlikult langetatud ebapopulaarsed otsused, millest loodetakse hõlpu edaspidiseks. Kui see küsimus on sihistatud sellele, et kas peaks vahetuma erakonna juht, siis mulle tundub, et praegu on pingeid juba piisavalt ning neist tuleb nüüd pisut toibuda. Ja ma ei usu, et Keskerakonna edustrateegiaks saaks olla muutuda erakonnaks «Sotsid 2». [Postimees: mõeldud oli siiski esmalt kahte valikut - kas erakonnale tuleks kasuks Ratta lahkumine/mahahääletamine või Savisaare taandumine/väljavahetamine]

IVO RULL: Tasuta ühistranspordi ja muude populistlike sammudega tagab Edgar Savisaar paraku oma võimulpüsimise Tallinnas. Ent kuni Keskerakonda juhib Savisaar, pole erakonnal mingisugust šanssi tõusta riigikogus opositsiooni eestkõnelejaks. Isegi Savisaarest vabanemine ei tooks Keskerakonnale kohest mainetõusu, sest tema karmavõlast ei vabaneta veel niipea. Usun, et Juhi arhiivides on selle erakonna tippude paljud sõnad ja teod detailselt talletatud ning on ainult aja küsimus, millal sealt hakkab infot manipuleerivate lekete või memuaaride vormis välja imbuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles