Neeme Korv: tõeline teatrikunst talentide linnas

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Korv
Neeme Korv Foto: Peeter Langovits

Täpselt kaks aastat tagasi märtsis raputas teater NO99 pressikonverentsil Eesti ühiskonda teatega uue partei loomisest. Võimas etendus «Erakonna Ühtne Eesti suurkogu» oli alanud.

Meid kõiki tehti selles tahes-tahtmata osaliseks. Kusjuures ühekorraga saime näitlejana rolli massistseenides kui publikuna: kogu Eestist sai interaktiivne lava ja teatrisaal. Nimetatud lavastus pälvis ka 2010. aasta riigi kultuuripreemia.

Arvasin toona, et vaevalt üritab keegi lähiajal midagi sarnast korrata. Kuid võta näpust! Seni väiksemate häppeningidega kätt harjutanud Tallinna linnavõimu uuslavastus «Tasuta ühistransport» on teostuselt nii väljapeetud ja mastaapne, et peaks kindlasti napsama mõne kunstiauhinna nominatsiooni. Tõsi, tegijate käsutuses on ka üsna märkimisväärne summa, kuid see ei tohiks varjutada lavastaja ja peaosatäitjate säravat annet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles