Marti Aavik: hääletage palun!

Marti Aavik
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marti Aavik
Marti Aavik Foto: Peeter Langovits

Minge ja osalege tasuta ühistranspordi rahvaküsitlusel, kallid kaaskodanikud! Küsitlus toimub teie raha eest ja ebamõistlik tulemus läheb teile väga kalliks maksma.


Postimees küsis Tallinna elanikelt arvamust. Nii veider kui see ka esmapilgul ei tundu, pole nn rahvaküsitlus sugugi usaldusväärsem linnakodanike tahte väljaselgitamise viis kui ajalehe üleskutse peale kogutud vastused. Mõlemad haaravad vähest hulka huvitatuid ning erinevalt sotsioloogilistest uuringutest pole valim tasakaalustatud.

Vähese osavõtuga rahvaküsitlustele toetudes on varem Tallinna linnakodanikele ebamõistlikult koormavaid samme astutud. Samal ajal on kohaliku omavalitsuse selged ülesanded täitmata.

Lasteaiakohti pole. Vähemalt seal mitte, kus lapsed elavad. Minu meelest ei ole erakonnal, kelle võimu all pole naistel võimalik tööle minna, sest lasteaedade raha kulutatakse lollustele, mingisugust moraalset õigust kaasa rääkida soolise ebavõrdsuse teemal – tahad taevaalust muuta, sea linn sirgeks. Tänavate olukorrast ma parem ei räägigi.

Savisaar käis tasuta ühistranspordi kaardi lauda pärast seda, kui oli puhkenud mõjuvõimuga kauplemise skandaal tema protežeede ümber. Mulle ei meeldi maksta selleks makse, et mõni poliitik või erakond saaks oma sigadusi suitsuga katta.

Tasuta on juba olemas – Tallinnas ja teistes Eesti linnades saavad pensionärid ja teised n-ö riskigrupid niigi tasuta sõita.  

Edasine «tasuta» on liiga kallis eksperiment omavalitsuselt, mis ei täida oma põhiülesandeid korrektselt. Mina lähen ja hääletan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles