Lugejad tõstaksid õpetajate palka väikekoole liites ja sulgedes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meibaum / Virumaa Teataja

Postimees.ee tänane lugejagallup uuris vastajailt, millist hairdusminister Jaak Aaviksoo viiest ideest õpetajate palga tõstmiseks nad parimaks peavad.

Rohkem kui pooled vastanutest (52,9 protsenti) toetasid varianti «Sulgeme ja liidame väikseid koole», mis võimaldaks õpetajatele 15 protsenti suuremat palka.

37,6 protsenti pooldab õpikute odavamalt tegemist, mis annaks nelja protsendi suuruse palgatõusu.

3,7 protsenti vastajaist ütles, et pooldab täiendkoolituse raha palkadeks suunamist, mis võimaldaks õpetajatele kolm protsenti suuremat palka.

3,4 protsenti vastanutest suunaks KOVide toetusfondi vaid õpetajate palkadeks – variant, mis tagaks kolme protsendi suuruse palgatõusu.

Kõige vähem (2,3 protsenti) oli lugejate seas neid, kes muudaksid klassikomplektid suuremaks – muudatus, mis annaks 10 protsendi suuruse palgatõusu.

Küsimusele vastas 3275 inimest.

Haridusminister Jaak Aaviksoo käis eelmisel nädalal tele-eetris arutamiseks välja viis ideed õpetajate palga tõstmiseks haridussüsteemi lisaraha suunamata ning kaks ideed õpetajate töökoormuse vähendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles