Avaldage arvamust: millist eesti keelt me tahame?

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Postimehe arvamusportaal kutsub tänase emakeelepäeva puhul lugejaid jagama selle loo kommentaariumis mõtteid eesti keele hetkeseisu kohta.

Kas olete üldiselt eesti keele praeguse kasutamisega rahul? Mida te eesti (kirja)keeles esimesena muudaksite, kui saaksite? Milline on teie viimane keeleüllatus? Mis tänases Vikerraadios alates kella 10.30 ette loetavas e-etteütluses enim silma jäi?

E-etteütluse tekst (ametlik)

Pressiteade
Tallinn, 14. märts 2012

Täna, emakeelepäeval, kirjutavad tuhanded eestimaalased e-etteütlust, mis on Tartu maratoni kõrval suurim üle-eestiline mõõduvõtmine, ja panevad proovile oma õigekirjateadmised. Nagu ürituse patroon K. J. Peterson märkis, ei osanud ta 19. sajandi algul, 20-aastasena, nii rohket osavõttu ette näha, ning see teeb talle ainult rõõmu. «Murelikkust tekitab see, et nii mõnigi astub võib-olla võistlustulle ilma piisava treeninguta ja jääb tempoga seetõttu kogu aeg hätta,» nentis ta. Võitjatele on prestiižsed auhinnad välja pannud haridus- ja teadusministeerium; peaasi on siiski rõõm eneseületusest.

Märkused:

Veaks ei loeta:
kui emakeelepäeval järel koma puudub
kui 20-aastasena ei ole komadega eraldatud või on eraldatud vaid eest
kui ette näha järel koma ei ole
kui teadusministeerium järel on koma semikooloni asemel

Õige on ka:
Haridus- ja Teadusministeerium
Tartu Maraton läbiva suure algustähega
XIX sajand
20aastasena

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles