Lugeja kiri: kui ei tea, siis võib julgelt küsida

, Meeksi vallavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu kultuurikomisjoni liikme Liisa Pakosta artikkel «Lasteaedu kujundavad hoiakud» (PM 22.02) oli väga hea. Huvitav oli lugeda igasuguste uuringute kohta – kuidas lasteaed või lastehoid mõjuvad lastele. Ega me selle mõju vist tõesti ei tea. Ei tea ka seda, millised suhted peavad olema lasteasutuse ja lastevanemate vahel.

Minule kui Meeksi vallavanemale tegi heameelt, et Eesti omavalitsustest oli selles loos ainsana välja toodud Meeksi vald. Ei oska arvata, millega teenis sellise au ära üks väike omavalitsus Lämmijärve kaldal. Tegutseme, toimetame oma igapäevaseid asju, üritame kinni pidada rahvatarkusest «tasa ja targu».
Siiski ei saa mainimata jätta sedagi, et faktid, mis Meeksi valla kohta selles artiklis välja olid toodud, ei vasta tõele. Miks küll? Ei ole ju raske ega võta palju aega teha üks telefonikõne, kui mitte valda, siis maavalitsuse haridusosakonda.
Veel parem, sõitke kohale! Oma silm on ikkagi kuningas. Ja vastus küsimusele ongi käes. Tallinnast kaugemal asuvate valdadega suhtlemist pole tarvis karta ega häbeneda, aga nii mõnigi asi saaks kohe selgemaks.
Lasteaed Meeksi vallas oli olemas, aga kahte põhikooli ei ole kunagi olnud. Peatselt avame Meeksis ka lastehoiu.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles