Neeme Korv: viimane kustutab tule

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Ajaleht Lääne Elu kirjutas, et äsja pangaautomaadiga avalikkuse tähelepanu äratanud Virtsu jääb tõenäoliselt lähiajal ilma ühest poest ning postkontorist. Sotsiaalvõrgustikus sõprade-tuttavatega mõtteid vahetades jõudis jutt jälle kapitalistliku turumajanduse paratamatuseni – et nõrgem sureb välja.


Aga vaatame, kuidas elavad tugevad. Eile hommikul oli pealinnas liiklus sedavõrd sassis, et Pirita poolt linna sõitnud masin läbis 10 kilomeetrit umbes poolteist tundi. Valdavalt üks tööle ruttav inimene autos. Ja see elu on majanduslikus mõttes ülimalt efektiivne! Samas olen kuulnud, et üks (linna)ametnik hämmastus, nähes, kuidas maal ära elatakse. «Teil peavad olema varjatud tuluallikad,» kahtlustanud too ametnik.
Vabariigi sünnipäeva paiku ootame, nagu ikka, riigijuhtidelt sõnumeid Eesti käekäigust. Tänavu loodaks kuulda mingitki vihjet, mis kuigivõrd tasakaalustaks kreenis riiki. Efektiivsus on tähtis, aga tundub, et efektiivsusmõõdik on asetatud kapitaalselt valesse kohta. Selle mõõdiku järgi ei paista Eesti riigi olemasolu kuigivõrd efektiivne olevat.

Muidugi, Brüsselist vaadatuna, nagu äsja ERMi saagas nägime, paistab Tartugi pooltühja väljasureva külana. Aga me peaks omaenese asju suutma ometi Eesti pilguga vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles