Liiga suure unistuse hoidja

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Aru
Krista Aru Foto: SCANPIX

Eesti Rahva Muuseumi direktor Krista Aru on südi ja töökas naine, kellel pole just ülearu palju vaba aega. Kui ajakirjanik tahab temaga intervjuud, tuleb valmis olla hommikul kell seitse.

Varahommikul on Tartus Veski tänava tsaariaegses kohtumajas, ERMi praeguses kodus, veel vaikne. Saab segamatult süveneda.

Viimasel ajal tuleb Arul aina hajutada kõhklusi, et Raadile plaanitav uus muuseumihoone on liiga suur ja liiga kallis. Kõhklejaid jagub kodu- ja välismaal. Sel nädalal sai Eesti rahvas teada, et Euroopast uue ERMi ehituseks raha ei tule – liiga suur, liiga kallis ja liiga ääremaal.

Aru sai ERMi direktoriks 2006. aastal, kui uue muuseumi projekt oli valitud. Sestpeale on tema töö olnud edasi kanda sada aastat vana unistust, et ERM saab oma maja. Oli see unistus sel viiendalgi korral täitumiseks liiga suur?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles