Tore ja andekas poiss

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Müürisepp
Mart Müürisepp Foto: Mihkel Maripuu

Uue Eesti-Saksa-Soome-Iiri mängufilmi «Vasha» peaosas särav Westholmi gümnaasiumi 10. klassi õpilane Mart Müürisepp on – nagu tema kangelane Toomaski – särav inimene. Siiras, otsekohene, terve ellusuhtumisega ja üldsegi mitte rumal.


Erinevalt paljudest eakaaslastest teab noormees juba praegu, mida elult tahta. Muidugi näitlejaks, sest noormees, kelle seniseks tipphetkeks oli kooliteatri jõuluetenduses kuusepuu kehastamine, teeb debüüdiga täispikas mängufilmis enamikule samas linateoses tegutsevatele professionaalsetele näitlejatele pika puuga ära.



Mis see muud on kui andekus, mida lõpuks ometi märgati ja ära kasutati. Kuigi film ise kubiseb – eriti stsenaariumi tõttu – küsitavustest, väärib see vaatamist just nimelt Mart Müürisepa suurepärase osatäitmise tõttu.



Müürisepp ütleb, et on tavaline eesti kutt, kes üritab oma rada käia. Vaba aega sisustab noormees nuku- ja noorsooteatri noorsoostuudios, oma kooli teatritrupis ja kooliraadio saateid tehes.



Ta ütleb enda kohta, et on uhke. Uhke iseenda üle, ja täie õigusega. Tuult tiibadesse, Mart!


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles