Pedofiilid trellide taha!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1957. aastal sündinud Vladimiril tuleb nüüd arestimajas kohut oodata, sest ta tabati kahel järjestikkusel päeval joobeseisundis autot juhtimast
1957. aastal sündinud Vladimiril tuleb nüüd arestimajas kohut oodata, sest ta tabati kahel järjestikkusel päeval joobeseisundis autot juhtimast Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Öeldakse, et küürakat parandab vaid haud, sama kehtib ka pedofiili kohta. Paraku on Eestis tihtipeale juhtunud nii, et need tülgastust tekitavad tegelased pälvivad vaid tingimisi karistuse või vabanevad kinnipidamisasutusest enne tähtaega.



Räägitakse küll (psühhiaatrilisest) ravist, kuid see ei kipu tulemusi andma ning karistatu istub peagi taas samas kuriteos süüdistatuna kohtupingis. Niisugune on ka tänases Postimehes kirjeldatud 40-aastase Eigo Asuküli juhtum, mis veel kord näitab, et laste väärkohtlejate karistused peaksid olema võimalikult karmid.



Justiitsministeeriumis töötatakse välja seadust, mis võimaldab ohtlikke seksuaalkurjategijaid pärast karistuse kandmist vahi all edasi hoida. Seda oleks tõesti vaja.



Õigusriigis oleme põhimõtteliselt vastu igasugusele omakohtule. Aga kui leebe suhtumine jätkub, võtab keegi ühel päeval kätte ja karistab mõnda sellist väärastunud tegelast teatud kehaosa eemaldamisega. Vaevalt et avalikkus karistaja hukka mõistab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles