Neeme Korv: IN või out

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: .

2009. aasta kuulutati nii Eestis kui Euroopas innovatsiooniaastaks. Aga kas see virgutab tõesti meie mõtlemist, nagu lubavad korraldajad? Või kujuneb see lihtsalt üheks (kantseliitlikku sõna kasutades) projektiks, milletaolisi tehakse pidevalt ja mille kõige käega katsutavamaks tulemuseks on mõne arvutifirma laotühjendusmüük?

Ma ei karda nimelt üldse seda, et inimestel pole initsiatiivi ja värskeid mõtteid. Säravaid vaime on meie seas alati leidunud. Küsimus on hoopis selles, kas riigil on tahet kodanikuühiskonna algatusi arvesse võtta. Jah, Eestis on seaduseks saanud digiallkiri ja seda saab anda ka mobiiltelefoniga, samuti oleme koduarvutist saanud parlamenti valida.

Kuid riigi ja kodaniku e-suhtlus pole kaugeltki see, mis ta olla võiks. Riik on enamasti liiga inertne - nii on tunduvalt mugavam.

Nii et kui ma panen siia kirja oma ootused innovatsiooniaastale, siis rõhutaksin avatust ja paindlikkust. Seda nii mõtteviisis kui konkreetsete tegude puhul.

Aga selle saavutamiseks kulub kardetavasti hulga rohkem aega kui üks aasta. Olgu see nii innovatiivne kui tahes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles