Mineja Maripuu?

Sigrid Kõiv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Maripuu.
Maret Maripuu. Foto: Toomas Huik

Tegelikult juba mitu kuud väldanud segadus ja pahameeletorm puuetega inimestele töövõimetuspensioni ja puudetoetuse maksmata jätmise ümber jõudis sel nädalal oma haripunkti.


Kuigi internetikommentaatorid on sotsiaalminister Maret Maripuule sule põhimõtteliselt juba sappa pannud, ei kiirusta Maripuu enese ülemus, peaminister Andrus Ansip veel selle sammuga. Samas ei ole ta päriselt välistanud ka sündmuste säärast arengut.



Küll aga sai neljapäeval lohakuse eest sule sappa sotsiaalministeeriumi kantsler Riho Tapfer.


Peaministriga ühte meelt näivad olevat ka puuetega inimeste liitude esindajad, kes arvavad, et oma tohuvabohu peaks minister ikka ise ära klaarima.



Kõike seda võiks isegi mõistetavaks pidada, kui poleks teadmist, et Tapferile, kes pidanuks saamatuse ja hoolimatuse pärast häbiga avalikust teenistusest lahkuma, makstakse veel 300 000 krooni hüvitist.



Selle info valguses tekib küsimus, kas peaminister Ansipi optimism Maripuud ametisse jättes on ikka õigustatud – minister ei saanud ju isegi kantsleri vallandamisega hakkama, vaid pidi sundima ta raha eest lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles