Repliik: parem vähem kui rohkem!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stina Eilsen
Stina Eilsen Foto: AFP / Scanpix

Viimaste aastate jooksul võib apteegiriiulitelt leida aina enam ahvatlevates purkides-pudelikestes ravimeid, mis lubavad külmetushaiguse korral  leevendust pakkuda. Haigeks jäänud väikelapse vanemal on nende hulgast raske valikut teha.


Eesti ei asu õnneks ravimite liigtarvitamise edetabelites. Aga Ameerikast, kus võib ahvatleva purgikese osta ka supermarketi riiulilt, tulevad ärevad sõnumid. Lapsed kannatavad külmetusravimite üledooside all ja ette on tulnud isegi surmajuhtumeid.



Arstid soovitavad ravimi infolehte hoolikalt lugeda ning eelistada pigem lihtsaid ja koduseid vahendeid. Aga nagu kinnitas üks arst, tõlgendavad lapsevanemad seda sageli valesti ja tormavad apteegi käsimüügist külmetussiirupit ostma. Tean omast käest – kiusatus on osta pudelike lootuses, et ehk ometi hakkab vaevleval lapsel parem. Sageli on aga kõige mõjusam puhas vesi, mida lapsele tuleks haiguse ajal võimalikult palju anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles