Indrek Saar: halvim seadus on töölepinguseadus

Indrek Saar
, riigikogu liige (Sotsiaaldemokraatlik Erakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide peasekretär Indrek Saar
Sotsiaaldemokraatide peasekretär Indrek Saar Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Erakondade rahastamist käsitlevad seadusemuudatused võttis riigikogu vastu läinud aasta novembris. See kinnitati 80 poolt- ja üheksa vastuhäälega, kusjuures kõik vastuhääletajad olid sotsiaaldemokraadid.

Me polnud tollal ega ole ka nüüd laiemalt rahul erakondade rahastamise regulatsiooniga. Parteide rahastamise läbipaistmatus kätkeb endas suurimat poliitilise korruptsiooni ohtu.

2010. aasta sügisel algatasime otsuse eelnõu eesmärgiga tellida erakondade valimiskuludele sõltumatu hinnang, mis oleks toeks riigikogu juures töötavale kontrollkomisjonile. Suur saal paraku meie ettepanekut ei toetanud. Lisaks toimus sotsiaaldemokraatide algatusel tänavu jaanuaris parlamendis riiklikult tähtsa küsimusena arutelu erakondade rahastamise üle.

Mis puutub halvimasse seadusesse, siis oleme sama meelt Postimehe lugejatega, kes hindasid kehvimaks töölepinguseaduse. Tõepoolest sai ta selleks pärast seda, kui Reformierakond ja IRL kaotasid sealt üleöö sätted, mis olid tööandjate ja töötajate poolt kokku lepitud pika ja põhjaliku ühistöö tulemusel ning pidid inimesi koondamise ja töö kaotamise korral kaitsma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles