Tsahkna Tootsi rollis

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Tsahkna
Anders Tsahkna Foto: Kristjan Lepp / Kroonika

Viimasel ajal on Eestis tekkinud uus komme:  avalikult oma patud ja patukesed ise üles tunnistada, härdalt vabandada ning loota rahva suhtumisele – ikkagi inimene!


Sotsiaalminister Maret Maripuu nõunik, endine Tallinna abilinnapea Anders Tsahkna tundis jõulude eel, kuidas tegelikult juba kuu aega tagasi ühel hommikul Otepääl politseihärrade aparaati puhutud 0,48 promilli vajasid väljapääsu ja puhtsüdamlikku ülestunnistust. Palus vabandust ja lubas sada tundi ühiskondlikku tööd ka veel teha. Maripuu küll kurjustas Tsahknaga, aga mingisugust karistust ei järgne.



Kogu lugu meenutab õpetaja Lauri sõnu Tootsile: kui kõiki koolitükke ära teha ei jõua, siis tee pool, aga tee hästi ja ära teiste pealt maha kirjuta. Meil on inimesi, kelle puhul peab paika sama loogika – kui kõike ei jõua seadusi järgides teha ja tuleb veidi tsahkerdada, siis mis seal ikka. Puudutagu see meditsiinihankeid, tenniseväljakuid, võsa langetamist või pärast jääknähtudega rooli tagant tõusmist sotsiaalministeeriumi uksest taas sisse astumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles