Repliik: anda raha või näidata nägu?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Leppik.
Kristi Leppik. Foto: .

Kolga keskkooli õpilaste reis novembrikuus Gruusiasse Gorisse tekitas nii mõnelgi inimesel küsimuse: kas selle asemel, et Gorisse kohale sõita, polnuks hoopis mõttekam saata Gori 7. koolile lihtsalt Kolga kooli õpilaste kogutud 17 000 krooni, mis neil reisile kulus?


Selle eest oleks saanud osta palju kasulikku, et Gruusia puruks pommitatud koolimajas õpikeskkond taastada. Kolga kooli õpilaste sõnul aga oleks raha saatmine tundunud lihtsalt mannetu ja üleolev žest.



Kuigi Gruusia noored olid tänulikud meie noorte viidud video- ja fotokaamera ning joonistamis- ja kirjutamisvahendite eest, ei jõudnud nad küllalt väljendada just rõõmu selle üle, et eestlased võtsid nõuks ja sõitsid neile külla.



Nende jaoks oli oluline, et keegi üldse julges seda teha. Nii et taas kord peab nõustuma vana hea tõega: raha on vaid käibevahend, mis on ka vajalik, ent tundeid ja tänulikkust selle eest osta ei saa.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles