Repliik: kaks joodikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Koorits.
Vahur Koorits. Foto: .

Eesti abi Lätile on nagu ühe purjus joodiku toetus teisele: kumbki toetab teist ja nii takistatakse üksteist kummuli kukkumast. Jah, Läti on palunud IMFilt abi ja Eesti mitte ning erinevalt Eestist pole lõunanaabritel reserve, mis aitaksid halbu aegu üle elada.

Siiski on olukord pigem selline, et üks joodik on rohkem purjus kui teine ja põhimõtet see kuigivõrd ei muuda. Kuna langus tõotab tulla suur, siis kaalub ka Eesti ju laenu võtmist.

Tuletagem meelde, et praegune häda sai alguse peost, kus mõlemad pooled üritasid üksteist glamuuriga üle trumbata. Eestlased võtsid ohtralt tarbimislaene ja kummutasid selle eest ühe peene kokteili teise järel, lätlased olid vähe vaesemad, mistõttu nemad võtsid SMS-laene, kuid ostsid sama kalleid kokteile kui eestlasedki ja üritasid põhjanaabritele peene alkoholivalikuga isegi ära teha. Siis sai aga raha otsa, pohmell pole veel kätte jõudnud ja nüüd üritab natuke kainem kamraad rohkem purjus meest püsti hoida, teades, et teise kukkumine tõmbab ka tema kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles