Ksenia Repson: Lang ütles oma sõna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Eile võttis kultuuriminister Rein Lang esimest korda sõna Vene Teatri teemal ilma tavapärase viiteta, et usaldab teatri nõukogu otsuseid.


Sirbi peatoimetaja Kaarel Tarand käis eile Vikerraadios välja idee, et Vene Teater tuleb sulgeda. Selle peale vastas minister: «Niisuguse teatri pidamist, kus pidevalt omavahel kakeldakse ja katuselt alla kukutakse, pole Eesti riigil kindlasti tarvis.» Kuid lisas, et professionaalset vene teatrit on ikkagi tarvis. Ja kui nõukogu ei saa hakkama, siis tuleb leida uus nõukogu.

Selgus, et sel ajal, kui Lang ja Tarand raadios vestlesid, istus SA Vene Teater nõukogu koos, arutas teatri loomingulisi plaane ja eelarvet, leidis, et teater peaks tööd jätkama ning praegu pole vaja juhtkonda vahetada. See kantakse ette ka ministrile.

Kokkuvõtvalt on siin kolm momenti. Esiteks, Langi esmakordne sõnavõtt sel teemal, mis tähendab, et see küsimus on lõpuks võimupüramiidi tippu jõudnud ja midagi ehk ka muutub. Teiseks on palju neid, kes vaatavad Vene Teatrit kui magusas kohas ilusat maja, ning ei pea olema selgeltnägija oletamaks, et kui siin peaks midagi viltu minema, siis tuleb torm. Ja kolmandaks, me oleme tõesti väsinud halbadest uudistest, mis tulevad Vene Teatrist. Me ootame Vene Teatrilt siiski teatrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles