Mäe kaks tippu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiljuti rahvusooperi Estonia etteotsa valitud Aivar Mäe tõi oma kõlavaimad plaanid eile avalikkuse ette, asetades prioriteetideks kaks: teatrimaja juurdeehituse ja rahvusballeti loomise, mis ühendaks ka järelkasvu koolitamise.


Jumet on nii ühel kui teisel mõttel.



Juurdeehitusega on nii-öelda kriisiteatrijuhina kuulsust kogunud Mäel silme ees kindel kava: paar aastat planeerimiseks-projekteerimiseks ning siis ehitama.



Niisugune perspektiiv pole juhuslik – kuigi vaatlejad on ennustanud majanduse allakäigu jätkumist, on mitmes prognoosis just 2010. aastat mainitud võimaliku uue tõusu algusena.



Mis puutub rahvusballetti, siis selle arendamise vajadus Estonias on päevselge. Kindlust lisab asjaolu, et konkurss balletijuhi kohale on tuleval aastal kõrgetasemeline. Nimed nagu Kaie Kõrb, Teet Kask, Tiit Härm ja Toomas Edur ei vaja Eestis kellelegi tutvustamist – see aga tähendab, et balletis jagub ka häid loomingulisi ideid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles