Hanneli Rudi: pikk puhkus ja pikk piin

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanneli Rudi
Hanneli Rudi Foto: Peeter Langovits

Ehkki Eesti lastel on pikad koolipäevad ja nad on hirmus väsinud, senist koolivaheaegade süsteemi naljalt muutma ei kiputa. 1. september on Eestis nii püha ja puutumatu, et selle kallale avalikult ei julgeta minna, isegi kui seda vargsi soovitakse.



Nüüd on üks Tallinna erakoolidest otsustanud anda lastele talvel lisavaheaja. Ehk peaksid seda kaaluma ka teised koolid. Tuleks valida, kas kannatada edasi pikki päevi või loovutada osa suvisest koolivaheajast ja vähendada laste talvist koormust.

Pikk suvevaheaeg on küll tore, aga sellele eelneb mitu pikka kuud tihedat õppimist. Pealegi on vanemad mures, et kolme koolivaheajakuu jooksul ei suuda nad lapse aega sisustada.

Esmapilgul võib mõte juunis koolis käia näida meile hirmutav, aga samas pole ilmad siis veel väga soojad ja paljud vanemad käivad siis veel tööl. Pealegi, nagu tuli välja jutuajamisest Rocca al Mare koolis käiva lapsega, ei ole suvised koolis veedetud lisanädalad laste jaoks sugugi koormavad või ebameeldivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles