Sigrid Kõiv: tubli eeskuju

Sigrid Kõiv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Kõiv.
Sigrid Kõiv. Foto: .

Eestis öeldakse vahel olevat ideede puudus, kuid teisipäevane Postimees kirjutab loo 17-aastasest koolipoisist, kes võitis «Hea eeskuju» konkursi. Kahtlemata on seitse aastat oma väikest koduloomuuseumi pidanud poiss seda tunnustust väärt.

Ent tunnustust väärivad ka konkursi korraldajad. Halvad asjad jäävad kõigile silma nagunii. Kahjuks. Häid asju võetakse tihti iseenesestmõistetavatena.

Nüüd võtsid aga noored ise end kokku ning otsisid ja leidsid endi hulgast kellegi, kes on teiste hüvanguks juba midagi korda saatnud. Ja see algatus ongi kiiduväärt.

Loodetavasti inspireerib selline konkurss ka tänase võitja eakaaslasi – et noored harjuksid olema mitte ainult kasutajad, vaid ka algatajad ja loojad. Aktiivsed kodanikud on teatavasti kodanikuühiskonna alustala ja selle poole me ju püüdlemegi. Või vähemalt peaksime püüdlema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles