Löök usuvendade pihta

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjuja kustutavad Mumbais asuvat Taj Mahal Palace'i hotelli.
Tuletõrjuja kustutavad Mumbais asuvat Taj Mahal Palace'i hotelli. Foto: AFP / Scanpix

Sellenädalane rünnak Mumbais näitas taas nii seda, kui väga on kogu maailm omavahel seotud, kui ka seda, et järgmist kohta, kus terroristid pea eriti kõrgele tõstavad, on raske ette aimata.


Eestlastegi seas menukaks reisisihiks muutunud Indiat on terrorirünnakud räsinud aastaid. Aga seni polnud vähemalt lääne tavakodanikest koosnev üldsus neist eriti häiritud, sest tavapäraselt olid kannatanud ena­masti indialased ja Gand­hide-taolisi tuntud ohvreid polnud juba ammu olnud.



Kõik muutus kolmapäeva õhtul, kui riigi finantspealinna Mumbai turistirohketesse kohtadesse tungisid relvakangelased, kelle sihtmärgiks olid just välismaalased. Ootamatult sai India järjekordsest terrorirünnakust rahvusvaheline meediavaatemäng.



Tähelepanu aspektist õnnestus neil terroristidel võtta maksimum. Aga Briti, Kanada, Saksa, Iisraeli ja teiste maailma mõjukate riikide kodanike surm ei tõota just head nende moslemite vendadele kusagil.



Kõige otsesemalt kannatavad ilmselt selle rühmituse päritolupiirkonna elanikud, kes saavad tunda julgeolekujõudude karmi kätt. Kaudsemalt kaotab aga iga tavaline islamiusuline, kes peab aina enam energiat kulutama selgitamisele, et tema usutunnistus ei tähista kalduvust vägivaldsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles