Verepulm moslemeid ei vabasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile ja eile India finantspealinna Mumbaid rünnanud terroristid põhjendasid oma tegevust sissejuhatuseks veretöödega, mida selles riigis on korda saadetud moslemite kallal.



See, et India teatud piirkondades on hindude tegevus kaugel teiste inimeste usuvabaduse austamisest, pole saladus. Mitte ainult piiriäärsetel moslemialadel nagu Kashmir. Hindude kätel on ka kristlaste verd – mullu jõulude ajal põletasid nad teatud osariikides kirikuid ning üsna sageli saabub infot vägivaldsest pahameelest madalama kasti hindu elu võrdsust rõhutava ristiusu vastu vahetanud inimeste vastu.



Iseasi, kas «parimas» Al-Qaeda stiilis rünnak aitab kaitsta usuliselt rõhutuid. Silm silma vastu õiguse viljelemine kipub kaasa tooma pigem aina uute silmade võtmise mõlemalt poolt. Ja demokraatlike lääneriikide kodanike sihipärane ründamine ei pane neid maid India valitsusega rääkima mitte teiseusuliste eest hoolitsemisest, vaid pigem heaks kiitma terrorismivastast võitlust nendesamade moslemite eluvabaduse arvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles