Tai hädade keerises

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bangkoki rahvusvaheline lennujaam
Bangkoki rahvusvaheline lennujaam Foto: AFP / Scanpix

Juba kuid Taid piinavad valitsusvastased protestid on lõpuks saanud ka kogu maailma meedia tähelepanu.

Kõikvõimalike turistide lemmikpaigas ja teede ristumiskohas Bangkokis blokeeritud pealennuväli tähendab sadadele maailma reisi- ja lennufirmadele ja nende klientidele plaanide ümbertegemist ja ootamatuid lisakulusid.

Kõige enam hädasid on Demokraatia Rahvaliidu protestimeetmetest aga Tai riigil endal. Vaevalt on tuhmuma hakanud 2006. aastal sõjaväe abil võimult kõrvaldatud Thaksin Shinawatra mälestus, kui riiki ähvardavad uued skandaalid ning üks suuri sissetulekuallikaid, turismisektor, on tõsiselt häiritud.

Valimistel võimu saanud valitsuse ja monarhia, vaese maaelanikkonna ja linlaste vahel lõhestatud Tai vajab riiklikku leppimist ja leeride lähenemist. Muidu ei lõppe rahulolematuse ja valitsuskriiside laine ning kokkupõrked võivad ohustada riigi suhtelist stabiilsust. Tõeliselt siduvate kokkulepete võimalikkus on aga üsna väike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles