Hendrik Vosman: avaliku arvamuse kohus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Vosman.
Hendrik Vosman. Foto: Mihkel Maripuu

Dominique Strauss-Kahni seksuaalses kallaletungis süüdistava hotellikoristaja otsus ilmuda avalikkuse ette on tõenäoliselt kantud murest, et prokurörid loobuvad mitmest DSK vastu esitatud süüdistusest. Seda põhjusel, et oma mineviku kohta korduvalt valetanud Nafissatou Diallol ei ole enam USA vandekohtu ees usaldusväärse tunnistaja maine.

Guineast pärit kirjaoskamatu naise minevikus on palju kahtlust äratavaid nüansse, alates tõsiasjast, et tal on New Yorgis elades olnud sidemeid kurjategijatega, lõpetades USA võimudele esitatud asüülitaotlusega, mis on kõvasti «ilustatud» kannatustega, mida ta kodumaal väidetavalt läbi elas.

Ohvri vähene usaldusväärsus ei pruugi muidugi tähendada, et Strauss-Kahn ei üritanud Diallot oma sviidis vägistada, nagu viimane väidab. Samas võimaldab aafriklase kahtlane taust DSK advokaatidel kujutada koristajat rahaahne isikuna, kes kasutab nüüd võimalust rikkaks saada ja tähelepanu pälvida.

Lisaks praegu ebaselgena tunduvale juriidilisele kohtupidamisele on DSK juhtum nüüd taas jõuliselt avaliku arvamuse kohtu ette arutusele toodud. Otsust on võimatu ennustada kummaski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles