Kristi Leppik: et jätkuks külma närvi!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Leppik.
Kristi Leppik. Foto: .


Mis juhtuks, kui tänapäeva õpetaja võtaks eeskuju eestlastele tuntud filmist «Kevade», kus köster Tootsi kõrvupidi mööda klassi ringi vedas ja inimeseloomaks sõimas?


Praeguses kooliühiskonnas ei tohi õpetaja kasvandiku peale häältki tõsta, rääkimata näpuotsaga puudutamisest. Õpilased on oma õigustest niivõrd teadlikud, et tembeldavad seda koheselt ahistamiseks ja lõpuks on pedagoog sunnitud ehk isegi lahkumisavalduse lauale lööma, sest on rikkunud õpilase õigusi.

Erinevalt õpilaste õigustest, ei ole siiamaani põhikooli- ja gümnaasiumiseaduses täpsemalt räägitud õpetajate õigustest midagi enda kaitseks ette võtta, kui üle käte läinud õpilane pedagoogi inimeseloomaks sõimab.

Antud hetkel saab loota vaid meie haritlaste külmale kõhule ja kavalusele noor «inimeseloom» delikaatsel viisil häbi tundma panna. Ent kauaks haridustöötajatel närvi jagub? Uues põhikooli- ja gümnaasiumiseaduses võiks ükskord õpetajatelgi olla võimalus selg sirgu lüüa ja oma õigusi teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles