Alatine teatrisanitar

Eva Kübar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Mäe.
Aivar Mäe. Foto: Liis Treimann

Estonia teatri nõukogu otsustas esmaspäeval, et ei jätka edasisi läbirääkimisi rahvusooperi peadirektori koha asjus praeguse juhi Paul Himma, vaid Aivar Mäega – mehega, keda kutsutakse sanitariks

.
Aasta eest, kui Vene Teater siples võlgades, kollektiiv oli jagunenud kahte leeri ja etendused ähvardasid ära jääda, oli just Mäe see, kes tõi teatri raskest seisust välja. Kel pikem mälu, teab ka seda, et enne Vene Teatrit saneeris Mäe samal viisil Vanemuist.


Estonia teatriga pole olukord õnneks nii hull. Saalid on publikut täis ja kunstitriumfe on ette näidata rohkem kui üks, säravaim ehk Erkki-Sven Tüüri ooperi «Wallenberg» lavastus.


Siiski, iga teater vajab aeg-ajalt tuulutamist – olgu tegu või rahvusooperiga. Estonia on 14 aastat seilanud Himma aeru-de taktis, rahulikult ja stabiilselt. Mõni ütleks, et liiga rahulikult.


Verevahetuseks võib olla ka teine põhjus – selleks on kultuuriministeeriumi soov kopsaka eelarvega kultuuriasutuse finantsasju rohkem kontrolli alla saada. Ja kes oleks selle ülesande puhul parem valik kui sanitar Mäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles