Vürtsijaht läti keeles

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo Keel
Avo Keel Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Vähe on Eesti spordiilmas neid, keda oleks ajakirjanikul mõnusam usutleda kui Avo Keelt. Keel on terav, Keel on vaimukas, Keel on aus. Kui kedagi siunab, siis ikka asja eest, kui millegi üle lõõbib, siis ikka mõttega. Elus peab vürtsi olema, nagu ta ise ütleb.

Viimased paar aastat on Keele elus võrkpallivürtsi olnud vast pisut vähemgi, kui tema kaliibriga mees vääriks. Kümme aastat kestnud Eesti koondise peatreeneri põli sai otsa 2014. aastal, sestpeale on ta olnud koduste klubide juhendaja. Kui aga lätlased arvasid, et Avo Keelest võiks saada Avo Kēls ehk Läti koondise vedaja, hakkasid käed kohe sügelema, tunnistab mees ise.

Esimese vimka viskas «uuslätlase» eest loosiratas, viies Eesti ja Läti koondised EM-valikturniiril vastamisi. Kas kirglik jahimees Keel saab nüüd trofeeseinale riputada ka kaasmaalaste peanaha?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles